Digitale Methode Wiskunde

Laat wiskunde tot leven komen in deze activerende, multimediale en interactieve leermethode. Met Digitale Methode Wiskunde heb je alle troeven in handen om je leerlingen op een motiverende en boeiende manier kennis én vaardigheden bij te brengen.

Wij bieden wiskunde aan voor:

1A/B
2A
3DA
3D
4DA
4D
5/6D
5/6DA
5/6 DO
5/6 DG+D/A
2022-11-02_DM_RondeCover_Wiskunde-1A
2022-11-02_DM_RondeCover_Wiskunde-1B
2022-11-02_DM_RondeCover_Wiskunde-2A
2022-11-02_DM_RondeCover_Wiskunde-3-D (4u)
2022-11-02_DM_RondeCover_Wiskunde-3-D (5u)
2022-11-02_DM_RondeCover_Wiskunde-3-DA (3u)
2022-11-02_DM_RondeCover_Wiskunde-4-D (4u)
2022-11-02_DM_RondeCover_Wiskunde-4-D (5u)
2022-11-02_DM_RondeCover_Wiskunde-4-DA (3u)
2022-11-02_DM_RondeCover_Wiskunde-5-6-D (3-4u)
2022-11-02_DM_RondeCover_Wiskunde-5-6-D (6u)
2022-11-02_DM_RondeCover_Wiskunde-5-6-DA (2-3u)

Waarom kiezen voor Digitale Methode Wiskunde?

historisch-denken

Heldere structuur

De leerinhouden worden stap voor stap opgebouwd en leerlingen worden geactiveerd om zelf aan de slag te gaan.

interactiviteit

Doelgericht

De uitdagende en doelgerichte opdrachten zorgen voor een actieve realisatie van eindtermen en leerplandoelen

flexibel

Dynamisch

Integratie van multimediale en interactieve elementen zorgt voor een complete en motiverende leerervaring. De talrijke Geogebra-applets maken wiskunde aanschouwelijk.

differentiatie-kleiner

Differentiatie

Haalbare differentiatie met oefeningen op verschillende niveaus en een ruim aanbod aan uitbreiding/verdieping.

 

Leerkracht getuigt over
Digitale Methode Wiskunde

"Het grote verschil tussen een klassiek invulboek en Digitale Methode is de visuele ondersteuning bij het aanbrengen, verwerken en vastzetten van de leerstof. Leerlingen die sneller vooruit willen, kunnen zelfstandig aan de slag, terwijl we de andere groep dan klassikaal kunnen begeleiden."

 

Laure Vanhaelemeersch

Leerkracht wiskunde 1ste graad

Aanpak van Digitale Methode Wiskunde

We brengen de theorie die leerlingen moeten kennen en kunnen samen in één offline en printklare theoriebundel. Je kan het zien als een leerboek of vademecum bij elke Digitale Methode. Indien gewenst kunnen leerkrachten dit eenvoudig bijbestellen. We leveren dan voor elke leerling een losbladig geprinte theoriebundel op school. We raden aan om zonder meerkost met de offline beschikbare PDF aan de slag te gaan en doordacht om te gaan met het printen.

Deze theoriebundel is nog in aanmaak. Via onderstaande knop kan je alvast een voorbeeld  van een theoriebundel bekijken van een andere Digitale Methode.

Voorbeeld theoriebundel

 

 

 

theoriebundel Wiskunde cover
heldere structuur

Heldere structuur

In Digitale Methode Wiskunde komen alle leerinhouden op een geïntegreerde manier aan bod in afgebakende leertrajecten met een vaste structuur:
De leerinhouden worden stap voor stap opgebouwd met een contextrijke omkadering waarbij de leerlingen worden geactiveerd om zelf aan de slag te gaan met de leerstof. Een gevarieerde opbouw met interactieve oefeningen, dynamische werkbladen en gestructureerde tekstvakken activeert de leerling om gemotiveerd met de leerinhouden aan de slag te gaan. Daarnaast wordt ook een samenvattend overzicht aangeboden van de theorie die aan bod komt in het traject in kwestie. Naast zowel digitale oefeningen als oefenmateriaal op papier, heeft de leerling ook toegang tot een studeergids die gebaseerd is op de Cornellmethode. In welke volgorde deze onderdelen doorgenomen worden, hangt volledig af van de voorkeur van de leerkracht.

Wiskunde-doelgericht

Doelgericht

Binnen Digitale Methode Wiskunde omvat elke module een evenwichtige reeks op zich staande leertrajecten, waarbij elk leertraject focust op het realiseren van één of meerdere leerdoelen. In een leertraject/hoofdstuk zorgen de uitdagende en doelgerichte opdrachten voor een actieve realisatie van eindtermen en leerplandoelen. Leerinhouden worden gespreid aangeboden over verschillende leertrajecten. Geziene leerstof wordt herhaald en dient vaak als kapstok voor het aanbrengen van nieuwe leerstof. Door deze stapsgewijze aanpak blijft de cognitieve belasting voor de leerlingen beperkt, wat de leermotivatie ten goede komt.

Voorkennis activeren en zelfevaluatie

De leerling herhaalt aan de hand van enkele voorkennisoefeningen en een opfrissing van essentiële leerstofelementen op een actieve manier de voorkennis die nodig is om de nieuwe leerstof te begrijpen. Bij vragen kan de leerling steeds teruggrijpen naar het boek van het vorige leerjaar. Elk hoofdstuk sluit af met een Test jezelf waarbij leerlingen zelf kunnen evalueren of ze de leerinhouden voldoende beheersen. Daarbij helpt het overzicht van de lesdoelen.

Wiskunde-dynamisch 2 gif

Dynamisch en eigentijds

De leerlingen ontdekken en ervaren wiskunde via een mix van tekst, afbeeldingen, GeoGebra-applets, interactieve oefeningen, animaties, lesvideo’s, .... De talrijke Geogebra-applets maken wiskunde aanschouwelijk. De integratie van al deze elementen in één leeromgeving zorgt voor een complete en interactieve leerervaring.

Wiskunde-differentiëren gif

Differentiatie en remediëring

Digitale Methode stelt de ontwikkeling van elke leerling centraal. Met de uitbreidingsleertrajecten en het ruime aanbod aan oefeningen kunnen sterke leerlingen zelfstandig aan de slag. Met de oefeningen op drie niveaus kunnen leerlingen elk op hun niveau uitgedaagd worden.

Flexibel

Als leerkracht heb je alle vrijheid om te variëren tussen werkvormen. Een onderwijsleergesprek of liever de leerlingen zelfstandig aan de slag met jou als coach? Of een combinatie van beiden? Jij bepaalt wat nodig is voor je leerlingen.

Aanpasbaar

Digitale Methode kan je volledig aanpassen en naar de hand zetten, helemaal op maat van jouw leerlingen en de manier waarop je lesgeeft. Met het graadsboek bepaal je als leerkracht zelf de volgorde waarin je de hoofdstukken behandelt. De uitbreiding- en verdiepingsleerstof wordt duidelijk aangeduid in de leertrajecten.

Wiskunde-grafisch rekentoestel gif

Tekenen met GeoGebra

De leerlijn tekenen met Geogebra wordt stap voor stap opgebouwd vanaf leerjaar 1. Leerlingen krijgen inzicht in wiskunde én verwerven digital skills met Digitale Methode Wiskunde. Door regelmatig in de methode in contact te komen met de applets, worden de nieuwe vaardigheden nog meer ingeoefend. De leerlingen kunnen ook oefeningen grafisch oplossen of zichzelf controleren door het ingebouwd grafisch rekentoestel van Geogebra.

Waarom Digitale Methode?

vervangt je leerwerkboek

Vervangt je leerwerkboek

De digitale mogelijkheden optimaal benut.

Verrijkt je lessenpngklein

Verrijkt je lessen

Geen lange avondlijke zoektochten meer naar extra bronnen.

Verrijkt je lessen

Geeft je vrijheid

Maak zelf inhoudelijke en didactische keuzes.

Zorgt voor helder inzicht

Zorgt voor helder inzicht

Behoud de controle en volg je leerlingen op, met heldere statistieken.

Verruimt je mogelijkheden 1

Verruimt je mogelijkheden

Vraagt je lesdoel een klassikale aanpak of zet je leerlingen begeleid in groep aan het werk?

Motiveert de leerling 1

Motiveert de leerling

Elke leerling actief aan de slag met multimediaal en multimodaal aanbod.

Wisselt papier en digitaal af 1

Wisselt papier en digitaal af

Studeren op papier? Dat kan!

Verlaagt-boekenfactuur-klein

Verlaagt boekenfactuur

Bespaar tot de helft t.o.v. klassieke schoolboeken, geen kost voor de leerkracht.