Digitale Methode ICT

Laat ICT tot leven komen in deze activerende, multimediale en interactieve leermethode! Met Digitale Methode ICT heb je alle troeven in handen om je leerlingen op een motiverende en boeiende manier kennis én vaardigheden bij te brengen.

Wij bieden ICT aan voor:

1A
2A
3DA
3D
4DA
4D
5/6D
5/6DA
5/6 DO
5/6 DG+D/A
2022-11-02_DM_RondeCover_ICT

Waarom kiezen voor Digitale Methode ICT?

historisch-denken

Heldere structuur

Alle leerinhouden komen op een geïntegreerde en evenwichtige manier aan bod in afgebakende leertrajecten met een vaste structuur. De leerinhoud wordt steeds stap voor stap opgebouwd in de Omkadering, aan de hand van duidelijke stappenplannen interactieve oefeningen en tutorials.

interactiviteit

Doelgericht

De leerling werkt actief aan het realiseren van de eindtermen (kennis en vaardigheden) Digitale Competenties, dit in de ICT-les of in verschillende vakken. In de verschillende hoofdstukken komen de volgende onderdelen aan bod: basisvaardigheden, tekstverwerking, rekenblad, presentatiesoftware, foto- en videobewerking, computersystemen en computationeel denken.

flexibel

Dynamisch

De integratie van multimediale en interactieve elementen zorgt voor een complete en motiverende leerervaring. Er wordt gewerkt met een sterk aanbod aan lesvideo’s en audiovisuele bronnen om de leerinhoud zo concreet mogelijk uit te leggen aan de leerlingen.

differentiatie-kleiner

Differentiatie

In de projecten worden verschillende vaardigheden gecombineerd in praktische en relevante opdrachten. De projecten zijn de ideale basis om te integreren in verschillende vakken.

Aanpak van Digitale Methode ICT

We brengen de theorie die leerlingen moeten kennen en kunnen samen in één offline en printklare theoriebundel. Je kan het zien als een leerboek of vademecum bij elke Digitale Methode. Indien gewenst kunnen leerkrachten dit eenvoudig bijbestellen. We leveren dan voor elke leerling een losbladig geprinte theoriebundel op school. We raden aan om zonder meerkost met de offline beschikbare PDF aan de slag te gaan en doordacht om te gaan met het printen.

Deze theoriebundel is nog in aanmaak. Via onderstaande knop kan je alvast een voorbeeld  van een theoriebundel bekijken van een andere Digitale Methode.

Voorbeeld theoriebundel

 

 

 

theoriebundel ICT cover

Uitdagend

Binnen Digitale Methode ICT focust elk hoofdstuk op een specifiek thema. Elk hoofdstuk omvat een evenwichtige reeks op zich staande leertrajecten waarin de leerlingen uitdagende en doelgerichte opdrachten krijgen voorgeschoteld, die een actieve realisatie beogen van de eindtermen. Naast de digitale oefenvormen is er een ruim aanbod van downloadbare opdrachten op papier beschikbaar. Zo krijgen jij en je leerlingen voldoende afwisseling. 

Heldere structuur

In Digitale Methode ICT komen alle componenten op een geïntegreerde en interactieve manier aan bod in afgebakende leertrajecten met een vaste structuur: Omkadering, Theorie en Oefeningen. De leerinhoud wordt steeds stap voor stap opgebouwd in de Omkadering, aan de hand van duidelijke stappenplannen, interactieve oefeningen en tutorials.

Dynamisch en eigentijds

De leerlingen ontdekken de nieuwe leerinhoud via een mix van tekstuele en visuele bronnen, interactieve oefeningen, presentaties, luister- en kijkfragmenten en beknopte lesvideo’s, De leefwereld van de leerlingen staat bij de projecten ook centraal, waar vaardigheden en kennis samenkomen. Ook biedt de Digitale Methode ICT ruimte voor nieuwe ontdekkingen, en tips voor interessante apps, online (educatieve) spellen en websites. 

Flexibel

Digitale Methode ICT is er voor leerlingen van de 1ste graad van de A-stroom, ongeacht het onderwijsnet waartoe hun school behoort.
De ICT-leerkracht kan met digitale Methode ICT aan de slag in de daarvoor voorziene lestijd. De opdrachten kunnen ook verdeeld worden over de verschillende vakleerkrachten die ze integreren in hun lessen. 
Verder bieden we de hoofdstukken tekstverwerking en presentatiesoftware aan voor zowel Google als Microsoft. 

Aanpasbaar

Digitale Methode kan je volledig aanpassen en naar de hand zetten, helemaal op maat van jouw leerlingen en de manier waarop je lesgeeft.

Waarom Digitale Methode?

vervangt je leerwerkboek

Vervangt je leerwerkboek

De digitale mogelijkheden optimaal benut.

Verrijkt je lessenpngklein

Verrijkt je lessen

Geen lange avondlijke zoektochten meer naar extra bronnen.

Verrijkt je lessen

Geeft je vrijheid

Maak zelf inhoudelijke en didactische keuzes.

Zorgt voor helder inzicht

Zorgt voor helder inzicht

Behoud de controle en volg je leerlingen op, met heldere statistieken.

Verruimt je mogelijkheden 1

Verruimt je mogelijkheden

Vraagt je lesdoel een klassikale aanpak of zet je leerlingen begeleid in groep aan het werk?

Motiveert de leerling 1

Motiveert de leerling

Elke leerling actief aan de slag met multimediaal en multimodaal aanbod.

Wisselt papier en digitaal af 1

Wisselt papier en digitaal af

Studeren op papier? Dat kan!

Verlaagt-boekenfactuur-klein

Verlaagt boekenfactuur

Bespaar tot de helft t.o.v. klassieke schoolboeken, geen kost voor de leerkracht.