Gemotiveerde leerlingen dankzij Lernova

Share

Lernova moet een co-teacher zijn die jou ondersteunt bij het geven van je straffe lessen. De nieuwe functionaliteiten in ons platform helpen jou om van elke les een succes te maken.  

In de video hieronder toont Bram Faems, onze product owner, wat er dit én volgend schooljaar aankomt. 

 

Leerlingen nemen digitale notities (maart 2023) 

Leerlingen de mogelijkheid geven om notities te nemen in Lernova: veel leerkrachten vroegen ernaar en wij gingen ermee aan de slag. Vanaf maart kunnen leerkrachten en leerlingen de notities activeren en notities nemen bij de omkadering en theorie. Natuurlijk is er niks mis met geschreven notities, maar digitale notities raken leerlingen nooit kwijt, zijn altijd leesbaar en staan exact bij het juiste stukje leerstof. Bovendien hebben wij nog nooit gehoord van een hond die een digitale notitie opeet. Maar misschien verrassen jouw leerlingen je wel. Om hen goed te begeleiden krijg jij inzicht in hun eigen notities en in een overzicht zie je ook het aantal notities. Jij en je leerlingen kunnen ze zelfs downloaden als pdf. 

 

Volg je leerlingen live op, met de nieuwe opvolgingsmodule 

Geef je les volgens directe instructie of geef je de voorkeur aan zelfstandig werk? Welke manier je ook toepast, je wil als leerkracht op de hoogte blijven van wat leerlingen uitspoken op hun laptop. Ons nieuwe dashboard helpt je daarbij.  Je ziet schuifbalkjes vollopen naarmate leerlingen meer oefenen. De kleuren van de balkjes geven een indicatie van de score op de oefeningen en of de leerling een oefening al dan niet heeft gemaakt. Met een enkele klik zie je de scores op elke individuele oefening van de leerling. In maart zie je de eerste versie van de opvolgingsmodule, waar je de pagina nog even moet vernieuwen. Later in het jaar zie je de balkjes live vol lopen. 
Volgend jaar voegen we nog intelligentie toe aan de opvolgingsmodule zodat je onmiddellijk ziet welke leerlingen opvolging nodig hebben.  Met onze innovatieve kwadrantenweergave zie je in één blik wie veel oefende en wie hoge scores haalde (en het omgekeerde natuurlijk).

 

Scores van jouw BookWidgets nu zichtbaar in het platform

Onze methodes zijn 100% gebruiksklaar. Maar jij weet wat best werkt voor jouw leerlingen. Je kan je eigen gemaakte Bookwidgets-oefening al langer integreren in je Lernova lesmethode. Vanaf maart zie je de scores niet alleen binnen het Bookwidgets platform, maar ook in Lernova zelf. 

 

Nieuwe slimme wiskunde-editor

Met de nieuwe slimme wiskunde-editor, Algebrakit, kunnen leerlingen vergelijkingen oplossen met tussenstappen. Het wordt veel gemakkelijker om een antwoord in te geven.  En omdat de editor de antwoorden veel beter interpreteert, is de automatische verbetering en feedback minder foutgevoelig. In de nieuwe methodes voor de derde graad is de slimme editor de standaard. In de andere methodes zijn we volop inhoud aan het herwerken.  

 

Studeergids wordt studietrainer voor actief studeren 

De studeergids is nu al een handig hulpmiddel om leerlingen te helpen studeren. Maar volgend schooljaar zorgen we voor een revolutionaire stap om het studeren deel te maken van het leerproces. Van bij de aanbreng van wat leerlingen moeten kennen en kunnen zien leerlingen welke inhoud ze moeten studeren. Belangrijke kennis in omkadering en theorie wordt gemarkeerd als studeervraag. Maar ook de te kennen begrippen en de woordenschat wordt uitgelicht. De huidige studeergids wordt omgevormd naar een studietrainer. Daarmee kunnen leerlingen begrippen en woordenschat drillen én controleren of ze studeervragen kunnen beantwoorden. 

 

Afdrukklare theorie 

Momenteel kan je vanuit het platform de studeergidsen afdrukken. Aangezien de focus van de studeergids verschuift naar een actieve tool, wordt het de theorie die afdrukbaar zal worden.  
 
We zijn blij dat we met deze nieuwigheden in het platform de leerkrachten nog meer tools geven voor effectieve lessen en gemotiveerde leerlingen. 


Lernova BLACK educatieve uitgeverij2_Standaard-01Ben je benieuwd naar wat Lernova voor jou en je lessen kan betekenen? Vraag je gratis toegang aan en maak kennis met onze lesmethodes. VRAAG JE TOEGANG AAN